Kneed van alle ingrediënten een stevig deeg.
Maak er kleine 'nootjes' van, leg die op een ingevet bakblik en bak ze
20
minuten in een op 160°C voorverwarmde oven.
Kruidnoten ( 100 stuks)
40 g boter
50 g bruine basterdsuiker
zout
1 theelepel speculaaskruiden
100 g zelfrijzend bakmeel
1 á 2 lepels melk
De boter zacht roeren met de suiker, het zout en de kruiden. De
helft van het zelfrijzend bakmeel met 1 lepel melk erdoor
mengen en daarna de rest van het bakmeel en zo nodig de overige
melk erdoor kneden. Hiervan kleine balletjes vormen en deze op
een beboterde bakplaat iets platdrukken. Bakken als
speculaasjes ( 15 min.). Ca. 170 graden Celsius.
Eet smakelijk:
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |